Dissecció del cor 4t EP i 3r ESO

El passat dimecres ,els alumnes dec 4EP van fer una dissecció del cor al laboratori amb l’ajuda de 3ESO. Era el cor d’un porc.

Va ser molt divertit i interessant!

Vam aprendre els noms científics del cor com Vena Superior, Cava Pulmonar i Vena Pulmonar.

Vam anar al nou laboratori i vam fer servir guants de làtex per protegir-nos les mans.

Gràcies al Dr. Lázaro i als nostres amics de 3ESO!

 

Visita a l’hort de l’escola

L’hort de l’escola ja està en funcionament. Els alumnes d’Educació Infantil s’encarreguen de plantar, treure fulles, regar… tenen cura setmanalment de l’hort.

La setmana passada els alumnes de P3 i P4 van ensenyar l’hort als seus companys/es de P2 i primer de Primària. Van explicar quines espècies hi ha plantades, van poder olorar les plantes aromàtiques i van regar conjuntament.

Els alumnes de segon de Primària van col·laborar amb l’hort de l’escola fent els cartells amb els noms de les espècies que es poden trobar. Juntament amb els nens/es de P5 els van col·locar i els més petits van explicar als més grans com cuiden l’hort cada setmana i quines són les característiques principals de les plantes.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

4t visita el mercat de la Vall d’Hebron

Els i les alumnes de 4t del col·legi vam visitar el Mercat de la Vall d’Hebron. Va ser una sortida en la qual vam conèixer el funcionament d’un mercat i vam comprar alguns productes frescos. Considerem que va ser experiència molt enriquidora que ens va servir per vivenciar els aprenentatges sobre números decimals, la moneda de l’euro i el taller d’ortografia catalana. Va ser un matí molt entretingut!

5è visita el museu de les matemàtiques

Els alumnes de 5è de primària han anat d’excursió a Cornellà. Hem visitat el museu de les matemàtiques de Catalunya (MMACA) ! Aquest museu està situat al parc de can Mercader.

Hem fet dues activitats:

En un espai del museu, hem gaudit d’allò més fent matemàtiques amb les mans. I encara que no ho sembli , es pot jugar amb les matemàtiques.

L’altra activitat que hem fet ha estat la construcció d’una cúpula de Leonardo. Sembla estrany que amb uns pals de fusta dentats es pugui fer! Semblava màgia! Un cop l’hem tingut muntada fins hi tot i hem pogut entrar dins!

Hem gaudit d’allò més fent matemàtiques amb les mans!

5è EP al ordinador Marenostrum

Els alumnes de 5è EP visiten el super ordinador Marenostrum, el més potent d’Espanya, ubicada a la Universitat Politènica al barri de Pedralbes. Hem pogut fer diferents dinàmiques per entendre conceptes del funcionament del gran aparell com: programació de dades, simulació i classificació de dades. Hem vist en directe la gran màquina i hem pogut entendre per a què serveix i com funciona.

Fotografies

Projecte 2n EP Egipte

Els nens i nenes de 2n estem fent un projecte sobre l’Antic Egipte i per això  hem anat a fer un taller de momificació i visita al Museu Egipci. Les mòmies ens han impressionat molt!
Ha sigut molt interessant conèixer els misteris d ‘aquesta antiga civilització i ja tenim més informació per continuar treballant en el nostre projecte!

5º EP visita el ” Cim de les Àligues “

Los niños y niñas de 5º de Primaria fuimos de excursión al “Cim  de les Àligues”. Primero visitamos todas los aves rapaces mientras Andrea y Ariadna (Nuestras guías) nos explicaban las sus características y curiosidades sobre ellas. Después paseamos un rato por el parque y pudimos disfrutar de la exhibición de vuelo que nos hicieron, fue genial! Finalmente comimos y participamos en una gincana por grupos. Nos lo pasamos Muy bien !!

5è EP visita el Cim de les Àligues

Els nens i nenes de 5è de Primària vam anar d’excursió al Cim d’Àligues. Primer vam visitar totes les aus rapinyaires mentre l’Andrea i la Ariadna (les nostres guies) ens explicaven les seves característiques i un munt d’informació molt interessant sobre elles. Després vam passejar una estona pel parc i vam gaudir de l’exhibició de vol que ens van fer, va ser genial! Finalment vam dinar i vam participar en una gimcana per grups. Ens ho vam passar molt bé!!

 

1r EP visita el Museu d’Història de Catalunya

Aquest matí els nens i nenes de Primer de Primària hem visitat el Museu d’Història de Catalunya. 
Hem fet un viatge en el temps tot descobrint l’evolució dels mitjans de transport.
Hem navegat, hem cavalgat i fins i tot hem conduït un tramvia de cent anys! Ha estat un matí d’allò més emocionant!

El científico Quimet y sus ayudantes

¡El científico Quimet y sus ayudantes nos han venido a visitar!

Nos han planteado unos retos y entre todos hemos ido pensando, formulando hipótesis, haciendo comparaciones y buscando soluciones.

Los niños y niñas de P3 han trabajado la flotación y han descubierto que hay objetos que flotan en el agua y otros que no dependiendo de su composición y su peso.

Los alumnos de P4 han trabajado las propiedades del aire frío y caliente. Han descubierto que si ponemos una botella con un globo en un bol de agua caliente el globo se hincha y si la cambiamos al bol de agua fría se deshincha.

En P5 han trabajado la propulsión de diferentes objetos con globos de diferentes formas hinchados con más o menos aire.

¡Han sido unas experimentaciones muy interesantes y divertidas! Agradecemos mucho la visita del científico Quimet y sus ayudantes.