Excursió de 1r EP a Canyamars

Els nens i nenes de primer hem conegut a uns amics molt especials: els rucs de Canyamars.
Els hem cuidat i pentinat, els hem ajudat en la seva feina i, al final, hem fet un passeig amb els nostres nous amics.
Ens ho hem passat d’allò més bé, hem après moltes coses i ens hem divertit amb rucs de diverses races.
Esperem poder tornar una altra vegada!

 

Visita al poblat ibèric

Els nens i nenes de cinquè hem anat a la Ciutadella Ibèrica de Calafell a veure i experimentar com vivien els ibers.
La Georgina i l’Oriol, els nostres guies, ens han fet un recorregut molt interessant pel poblat, on hem pogut observar com eren les cases dels ibers, quins aliments menjaven, com teixien i fabricaven objectes artesanalment, etc. Després hem tingut l’oportunitat de realitzar uns tallers de construcció de cases d’allò més divertits. Una vegada finalitzada l’excursió a la ciutadella hem anat a dinar al parc de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú. Ens ho hem passat genial!

 

Dissecció del cor 4t EP i 3r ESO

El passat dimecres ,els alumnes dec 4EP van fer una dissecció del cor al laboratori amb l’ajuda de 3ESO. Era el cor d’un porc.

Va ser molt divertit i interessant!

Vam aprendre els noms científics del cor com Vena Superior, Cava Pulmonar i Vena Pulmonar.

Vam anar al nou laboratori i vam fer servir guants de làtex per protegir-nos les mans.

Gràcies al Dr. Lázaro i als nostres amics de 3ESO!

 

Visita a l’hort de l’escola

L’hort de l’escola ja està en funcionament. Els alumnes d’Educació Infantil s’encarreguen de plantar, treure fulles, regar… tenen cura setmanalment de l’hort.

La setmana passada els alumnes de P3 i P4 van ensenyar l’hort als seus companys/es de P2 i primer de Primària. Van explicar quines espècies hi ha plantades, van poder olorar les plantes aromàtiques i van regar conjuntament.

Els alumnes de segon de Primària van col·laborar amb l’hort de l’escola fent els cartells amb els noms de les espècies que es poden trobar. Juntament amb els nens/es de P5 els van col·locar i els més petits van explicar als més grans com cuiden l’hort cada setmana i quines són les característiques principals de les plantes.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

4t visita el mercat de la Vall d’Hebron

Els i les alumnes de 4t del col·legi vam visitar el Mercat de la Vall d’Hebron. Va ser una sortida en la qual vam conèixer el funcionament d’un mercat i vam comprar alguns productes frescos. Considerem que va ser experiència molt enriquidora que ens va servir per vivenciar els aprenentatges sobre números decimals, la moneda de l’euro i el taller d’ortografia catalana. Va ser un matí molt entretingut!

5è visita el museu de les matemàtiques

Els alumnes de 5è de primària han anat d’excursió a Cornellà. Hem visitat el museu de les matemàtiques de Catalunya (MMACA) ! Aquest museu està situat al parc de can Mercader.

Hem fet dues activitats:

En un espai del museu, hem gaudit d’allò més fent matemàtiques amb les mans. I encara que no ho sembli , es pot jugar amb les matemàtiques.

L’altra activitat que hem fet ha estat la construcció d’una cúpula de Leonardo. Sembla estrany que amb uns pals de fusta dentats es pugui fer! Semblava màgia! Un cop l’hem tingut muntada fins hi tot i hem pogut entrar dins!

Hem gaudit d’allò més fent matemàtiques amb les mans!

5è EP al ordinador Marenostrum

Els alumnes de 5è EP visiten el super ordinador Marenostrum, el més potent d’Espanya, ubicada a la Universitat Politènica al barri de Pedralbes. Hem pogut fer diferents dinàmiques per entendre conceptes del funcionament del gran aparell com: programació de dades, simulació i classificació de dades. Hem vist en directe la gran màquina i hem pogut entendre per a què serveix i com funciona.

Fotografies

Projecte 2n EP Egipte

Els nens i nenes de 2n estem fent un projecte sobre l’Antic Egipte i per això  hem anat a fer un taller de momificació i visita al Museu Egipci. Les mòmies ens han impressionat molt!
Ha sigut molt interessant conèixer els misteris d ‘aquesta antiga civilització i ja tenim més informació per continuar treballant en el nostre projecte!

5º EP visita el ” Cim de les Àligues “

Los niños y niñas de 5º de Primaria fuimos de excursión al “Cim  de les Àligues”. Primero visitamos todas los aves rapaces mientras Andrea y Ariadna (Nuestras guías) nos explicaban las sus características y curiosidades sobre ellas. Después paseamos un rato por el parque y pudimos disfrutar de la exhibición de vuelo que nos hicieron, fue genial! Finalmente comimos y participamos en una gincana por grupos. Nos lo pasamos Muy bien !!