Dissecció del cor 4t EP i 3r ESO

El passat dimecres ,els alumnes dec 4EP van fer una dissecció del cor al laboratori amb l’ajuda de 3ESO. Era el cor d’un porc.

Va ser molt divertit i interessant!

Vam aprendre els noms científics del cor com Vena Superior, Cava Pulmonar i Vena Pulmonar.

Vam anar al nou laboratori i vam fer servir guants de làtex per protegir-nos les mans.

Gràcies al Dr. Lázaro i als nostres amics de 3ESO!

 

Visita a l’hort de l’escola

L’hort de l’escola ja està en funcionament. Els alumnes d’Educació Infantil s’encarreguen de plantar, treure fulles, regar… tenen cura setmanalment de l’hort.

La setmana passada els alumnes de P3 i P4 van ensenyar l’hort als seus companys/es de P2 i primer de Primària. Van explicar quines espècies hi ha plantades, van poder olorar les plantes aromàtiques i van regar conjuntament.

Els alumnes de segon de Primària van col·laborar amb l’hort de l’escola fent els cartells amb els noms de les espècies que es poden trobar. Juntament amb els nens/es de P5 els van col·locar i els més petits van explicar als més grans com cuiden l’hort cada setmana i quines són les característiques principals de les plantes.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

4t visita el mercat de la Vall d’Hebron

Els i les alumnes de 4t del col·legi vam visitar el Mercat de la Vall d’Hebron. Va ser una sortida en la qual vam conèixer el funcionament d’un mercat i vam comprar alguns productes frescos. Considerem que va ser experiència molt enriquidora que ens va servir per vivenciar els aprenentatges sobre números decimals, la moneda de l’euro i el taller d’ortografia catalana. Va ser un matí molt entretingut!

5è visita el museu de les matemàtiques

Els alumnes de 5è de primària han anat d’excursió a Cornellà. Hem visitat el museu de les matemàtiques de Catalunya (MMACA) ! Aquest museu està situat al parc de can Mercader.

Hem fet dues activitats:

En un espai del museu, hem gaudit d’allò més fent matemàtiques amb les mans. I encara que no ho sembli , es pot jugar amb les matemàtiques.

L’altra activitat que hem fet ha estat la construcció d’una cúpula de Leonardo. Sembla estrany que amb uns pals de fusta dentats es pugui fer! Semblava màgia! Un cop l’hem tingut muntada fins hi tot i hem pogut entrar dins!

Hem gaudit d’allò més fent matemàtiques amb les mans!

El científic Quimet ens ha tornat a visitar!

Aquesta setmana el científic Quimet ens ha tornat a visitar una altra vegada!

Ens ha plantejat uns reptes i entre tots hem anat pensant, formulant hipòtesis i fent comparacions.

Els nens/es de P3 han experimentat amb les dissolucions. Han barrejat aigua amb diferents elements i han anat observant què passava en cada cas.

Els alumnes de P4 han descobert com funciona l’electricitat estàtica amb diferents experiments molt divertits.

A P5 han treballat el grau d’absorció del paper amb pintura diluïda amb aigua i han pogut observar també els colors secundaris que s’han anat formant a partir dels primaris.

Ens ho hem passat molt bé!

5è EP al ordinador Marenostrum

Els alumnes de 5è EP visiten el super ordinador Marenostrum, el més potent d’Espanya, ubicada a la Universitat Politènica al barri de Pedralbes. Hem pogut fer diferents dinàmiques per entendre conceptes del funcionament del gran aparell com: programació de dades, simulació i classificació de dades. Hem vist en directe la gran màquina i hem pogut entendre per a què serveix i com funciona.

Fotografies

FAMÍLIA-ESCOLA

Els pares del Pablo Castilló de P4-A , Macarena i Joaquín,   van venir a l’escola per parlar-nos sobre el  Sistema Solar. Vam aprendre moltes coses sobre els planetes, la Lluna, els astronautes i l’espai. Després vam fer un taller on vam  construir un  coet amb papers de colors i el vam fer volar.

Va ser molt interessant  i ens ho vam passar molt bé. Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

 

Raquel Novel seleccionada per al Programa “Bojos per la ciència”

La nostra alumna Raquel Novel, de 1r de Batxillerat A,  ha estat seleccionada per participar al programa “Bojos per la Ciència” de la Fundació Catalunya La Pedrera, en la branca “Recerca en biomedicina”. Aquest és un programa d’excel·lència que pretén estimular el talent científic entre els estudiants de Batxillerat. En aquest curs participaran només 26 estudiants de tot Catalunya, escollits després d’un exigent procés de selecció. A partir de gener del 2019 i durant 5 mesos assistirà a unes sessions teòrico-pràctiques, impartides per investigadors del IRB (Institut de Recerca Biomèdica) de Barcelona – Universitat de Barcelona, amb experiències pràctiques en metodologies d’avantguarda.

La nostra enhorabona a la Raquel, que de ben segur serà una experiència i una formació de la que en traurà molt de profit.

Família-escola

La setmana passada els pares de la Paula de P3-A i de l’Álvaro de P5-A van venir a l’escola a realitzar unes activitats amb els nens/es de P5 relacionades amb les seves professions.

El pare, neurocirurgià de l’Hospital de la Vall d’Hebron, els va explicar les parts i el funcionament del cervell i van gaudir moltíssim vestint-se tots de metges amb la bata el gorro i els guants.

La mare els va explicar com és la seva feina com a infermera, com es fan les exploracions rutinàries i els va portar diferents objectes que diàriament es fan servir. Els va encantar escoltar el seu cor amb un fonendoscopi!

Ha estat un experiència molt interessant!

Moltes gràcies família Martínez Jiménez per la vostra col·laboració amb l’escola!