Visita d’antics alumnes

Per Raquel Novel i Sofia Soriano

El dia 23 de febrer, els nostres alumnes de Batxillerat van rebre una visita molt especial: els antics alumnes del Col·legi SIL, ara ja universitaris, van tornar a l’escola per a compartir les seves experiències sobre aquesta nova etapa. Els universitaris en qüestió estudien diferents àrees del coneixement, com ADE, enginyeria, llengües, dret, medicina, entre d’altres. Quina millor manera d’obtenir informació de primera mà sobre el futur, no tan llunyà, que els espera? Els antics alumnes van parlar de la gran oferta i diversitat de camins per triar. Això pot ajudar els estudiants a aclarir idees i prendre una decisió sobre el seu futur. No hi cap dubte que els alumnes de l’escola van trobar aquesta experiència tranquil·litzadora i encoratjadora.

Dia Sense Cotxes

Avui l’escola ha participat en la iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, “Dia Sense Cotxes”, dins de la Setmana de la Mobilitat. Hem sortit al carrer a fer jocs tradicionals, a decorar-lo, a posar nom als arbres que li donen vida… Ens hem apropiat de l’espai dels cotxes i ens ho hem passat molt bé. Ha estat una bona experiència!

8ac5fd2b ?????????? ?????????? ?????????? ?????????? ??????????

Fase Nacional de Model de Parlament Europeu – León

Leon_Nacional Sesion_NacionalEls alumnes de 1r de Batxillerat del Col·legi SIL, Ildara Durán Tamaral, Marc Larrosa Durà i Stanislav Didkovskyi, classificats a la XVII Sessió Nacional del Model de Parlament Europeu, han participat exitosament durant els dies 24, 25, 26 i 27 de febrer a León, representant a la seva Comunitat Autònoma juntament amb altres companys seleccionats d’altres Centres escolars de Catalunya i de la resta de l’Estat. Han estat uns dies d’intensos debats i negociacions per a establir claúsules i resolucions sobre diversos temes d’interès en el marc de la Unió. Entre els temes que analitzaren es troven: la crisi dels refugiats, la discriminació de la dona al mercat laboral, l’empleo irregular i la transparencia empresarial a la UE o el mercat d’armes a la UE.

Felicitats a tots ells per arribar a aquesta fase i per el nivell d’excelència i esforç mostrats.

Excel•lent participació de 1r Btx al MEP Catalunya

Els alumnes de 1r de Batxillerat s’han classificat per a la I Sessió Autonòmica del Model de Parlament Europeu – MEP Catalunya 2016. En aquesta fase han mostrat un nivell d’excel•lència tant en els debats, en el marc de treball per comissions, com a l’Assemblea de delegats, representant a diverses comarques de Catalunya, que va tenir lloc a la Universitat Abat Oliba, durant el passat mes de novembre.
En aquesta Sessió els alumnes han treballat els temes de: la discriminació laboral de la dona a la UE, la crisi dels refugiats a l’Europa Schengen, el comerç armamentístic a Europa, les divergències del mercat laboral en el marc de la Unió.
Felicitats a tots els alumnes per el nivell del seu treball i per el bon ambient que han generat durant els 3 dies que ha durat la Sessió.

Auxiliars de Conversa 2016-17

ac1 ac2 img_20161201_092618Us volem presentar els Auxiliars de Conversa que ens estan acompanyant aquest crus, l’Aiden Myer i l’Erika Wilson. La seva tasca és molt important dins l’escola, i una gran experiència tant per a ells com pels alumnes i les famílies acollidores. Ells ens ho expliquen amb les seves paraules:
“My experience as a conversation assistant has been truly amazing so far. This is my third week in Barcelona and I am enjoying every moment. My host family is lovely and kind. They have made me feel at home. It is such an authentic experience living within a Spanish family.
The school is amazing and filled with colours. The teachers are welcoming and always there if I need any help.
Working with children is the highlight of my week. They are always so excited to learn English and it is making this experience incredible. “
Erika Wilson

“My name is Aidan Myer and I am a 22 year-old American from Columbia, South Carolina. I arrived in Barcelona almost 2 months ago and from the moment I landed down in El Prat practically everything has gone perfectly. The teachers and staff at SIL have been extremely kind and friendly, the students have been remarkably polite and engaging, my host parents and brother have made me feel like a part of their family and CAPS as an organization has been helpful with any question I have had without being overbearing. As an added bonus, Barcelona is an incredible city with beautiful architecture, impressive nightlife, delicious food and an eclectic culture that is accommodating to all. “
Aiden Myer

Els alumnes Teresa Artuch Pérez de Ciriza i Joel Albert Tarragón Marriott de 2n de Batxillerat han estat seleccionats com a Explainers a CosmoCaixa.

explainers_2_oct_sil-1 explainers_1_oct_sil-1 explainers_4_oct_silHan iniciat la seva formació i la seva tasca d’Explainers al Museu de la Ciència. El programa Explainers pretén potenciar les vocacions científiques i tecnològiques, les habilitats comunicatives i l’ús de l’anglès per a Science dels alumnes de Secundària mentre expliquen els experiments exposats al CosmoCaixa.
Aquesta experiència va néixer per iniciativa dels principals museus de ciència dels Estats Units d’Amèrica i, des del 1969 és el programa estrella del San Francisco Exploratorium.
Els alumnes es formen durant dues a tres setmanes per convertir-se en explainers de CosmoCaixa i, durant sis caps de setmana, expliquen als visitants del museu diferents experiments i conceptes. Amb la participació en aquest programa els alumnes consoliden coneixements en les àrees de la ciència i la tecnologia i, el públic de CosmoCaixa té l’oportunitat de gaudir-ne, de maner diferent, del coneixement científic.
Ja estan posant en pràctica tot el que han après, amb molt bon nivell, per cert, i gaudint de l’experiència.

El col•legi SIL ha participat en la setmana Code Week.


codeweek_sil_1codeweek_sil_0codeweek_sil_2

La Codeweek UE o Setmana del Codi Europea, és un projecte per a promoure i celebrar la creació realitzada amb codis. La idea fer és fer la programació més visible, mostrar a Joves, adults i gent gran, com podem aportar idees mitjançant la programació, a la finalitat de desmitificar sobre les habilitats necessàries i reunir a persones motivades per a aprendre.
Aquest any el col•legi SIL ha participat en el CodeWeek EU con dos esdeveniments.
L’any passat, 46 països van perdre part amb més de 7600 esdeveniments.

Campanya “Taps solidaris”

Iniciem la campanya de taps solidaris d’aquest any. Tots els alumnes i les alumnes dels cursos de Primària i Secundària participaran en la campanya “Destapa tu solidaridad”, que realitzem en col•laboració amb la Fundació GAEM (Grup d’Afectats d’Esclerosi Múltiple).

En aquest sentit podreu trobar els contenidors per a la recollida de taps en diferents llocs del col•legi.

Agrair-vos a tots la vostra solidaritat.

comunicacio taps 1

Lliurament dels Diplomes Cambridge 2014-2015

A la Sala d’Actes de l’Escola, ha tingut lloc el lliurament dels Diplomes que acrediten el nivell d’anglès dels nostres alumnes: Starters, Movers, Flyers, Ket, Pet, FCE, CAR i CPE. Hi havia certa emoció i nervis… Hem de felicitar-los a tots, ja que aquesta acreditació forma part, i una part prou important, de la seva formació acadèmica.  Enhorabona a tots i ànims per assolir el proper nivell!

DSC_4069

DSC_4051

DSC_4064

Galeria Colegio Sil